Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Voor het huren van een auto heb je een dubbele legitimatie in de vorm van een geldig rijbewijs + paspoort of ID-kaart nodig. Uiteraard gaan wij netjes met jouw gegevens om en handelen we volgens de AVG regelgeving. Wanneer één van de legitimatiebewijzen niet Nederlands is, vragen wij jou de huursom te voldoen met creditcard.

Wanneer je minimaal 23 jaar bent en minimaal één jaar in het bezit bent van een Nederlands rijbewijs, kun je bij Budgen Autoverhuur een auto huren. Wanneer de auto zakelijk wordt gehuurd mag de auto bestuurd worden door personen vanaf minimaal 18 jaar en minimaal één jaar in het bezit van een rijbewijs.

Je mag alle personen die meerijden opgeven als bestuurder. Deze moeten dan wel van te voren vermeld zijn in het huurcontract in verband met de verzekering. 

De kosten voor het opgeven van extra  bestuurders zijn 3,50 incl. BTW per dag. 

Het is toegestaan om extra bestuurders op te geven. Deze moeten op het huurcontract worden vermeld in verband met de verzekering. Als de extra bestuurders niet van te voren bekend zijn keert de verzekeringmaatschappij bij schade niet uit. Ook vervalt dan het contractuele eigen risico en is de huurder aansprakelijk voor het gehele schadebedrag.

De kosten voor extra bestuurders zijn € 3,50 incl. btw per dag.

Het huurtarief is inclusief BTW en verzekering met een standaard eigen risico en het rijden van het vrije aantal kilometers dat aangegeven is. Exclusief zijn de brandstofkosten, meer kilometers, buitenlandverzekering en extra's zoals extra bestuurder(s) en accessoires.

Ja met een rijbewijs B mag je rijden met een transportbus en ook met een bakwagen. 

Ja je betaald borg om de auto te kunnen huren. Het bedrag is afhankelijk van welk voertuig je huurt. Als de auto weer ingeleverd wordt en alles is in orde, wordt de borg verrekend met de huursom en de eventuele extra kosten, zoals meer kilometers. 

De auto is all-risk verzekerd incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, maar je moet wel een eigen risico betalen bij schade per geval als je de huurauto met schade terugbrengt die bij vertrek nog niet aanwezig was. Hoeveel dat is kun je in onze huurvoorwaarden terugvinden, deze kun je inzien bij 'contact' in het hoofdmenu.

Je mag met onze huurauto's naar bijna alle landen in Europa. Je moet dit vooraf wel bij ons melden. Bovendien ben je verplicht een buitenland-vervangend vervoer verzekering af te sluiten.

Bel ons direct in geval van pech, schade of vermissing op 0182 - 23 90 07. Dan zorgen we samen voor een oplossing. Bij schade vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie.

De bekeuring wordt in eerste instantie naar ons gestuurd. In veel gevallen sturen wij een bezwaarschrift met de gegevens van de huurder/bestuurders, waarna het CJIB de beschikking naar die persoon stuurt. Je krijgt van ons een factuur van € 9,50 administratiekosten. In de overige gevallen wordt het boetebedrag aan je doorbelast met een verhoging van € 9,50 administratiekosten.

Ja zeker, dat kan in overleg. Het kan voorkomen dat de auto die je langer wilt huren alweer verhuurd is, dan zoeken we uiteraard naar een passende oplossing. Lever je de auto eerder in dan betaal je uitsluitend voor de gehuurde dagen met bijbehorend tarief.

Nee, er mag niet gerookt worden in de huurauto's. De volgende huurder wil ook graag een frisse ruikende auto huren. 

Je krijgt de huurauto mee met een volle tank en we vragen je om hem ook weer volgetankt bij ons terug te brengen. Mocht het om wat voor reden dan ook niet lukken om de auto met een volle tank terug te brengen dan kunnen wij hem voor je aftanken. Hiervoor brengen we de op dat moment actuele brandstoftarieven + 25% in rekening. 

Ja dat kan, laat het ons even weten via 0182 23 90 07 dan maken we een afspraak over waar je de sleutel kunt deponeren. Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijf je verantwoordelijk voor schade en/of diefstal tot openingstijd.

Nee, je kunt de huurauto weer inleveren op onze locatie in Waddinxveen. 

Stel je vraag